Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
8,9 Klantwaardering

Tips voor opladen smartphone

09-08-2018

Wat denk je dat het meest belangrijke onderdeel is van je smartphone? Om maar direct met de deur in huis te vallen, dit is je batterij. Jouw batterij moet zo lang mogelijk in een goede conditie zijn, zodat jij hem optimaal kunt gebruiken. Hoe kun jij je toestel dan het beste opladen? In dit artikel geven wij je tips over het opladen van je smartphone.

Originele oplader gebruiken

Voor veel mensen is het misschien nieuw, maar het is goed op je accu meerdere keren per dag kort op te laden in plaats van één keer lang. Daarnaast is het van belang dat je een originele oplader gebruikt. Door een originele oplader te gebruiken weet je zeker dat je op de goede manier op gaat laden en dat je apparaat niet te heet gaat worden. Het is daarom van belang dat je een goede originele oplader blijft gebruiken.

Niet de hele nacht opladen

De hele nacht je smartphone opladen is niet goed. Ook moet je geen oplader gebruiken die voor een ander apparaat is bedoeld. Jouw toestel dien je ook niet op te laden tot 100%! De hele nacht je toestel opladen is slecht voor je batterij. Sommige opladers stoppen wel als zij vol zijn, maar niet allemaal. Ga je door met opladen dan ga je de accu overbelasten en dan kan hij heet worden, dit moet voorkomen worden.

Kort opladen is beter

Kort opladen is wel goed voor de accu. Waarom? Omdat de levensduur van een accu van nu is gebaseerd op laadcycli. Hierbij wordt gesproken over een cyclus als je 100% van je accu hebt verbruikt. Het doet er niet toe of dat 1x 100% is of 5x 20%. Het is het beste wanneer je je accu onder de 100% houdt maar niet teveel. Het beste is dat je je accu tussen de 50 en de 90% houdt, dan kan hij ook sneller opladen.

Reserve oplader gebruiken

Een reserve oplader is altijd goed om deze aan te schaffen, zorg er dan wel voor dat dit ook een originele oplader is. Hierdoor zorg je er namelijk ook weer voor dat het apparaat niet te heet gaat worden. Het voordeel van een reserve oplader is ook dat je er altijd eentje achter de hand hebt wanneer de andere niet werkt. Of wanneer je hem kwijt bent en op het punt staat weg te moeten. Je kunt altijd één oplader meenemen, zodat je altijd een volle batterij hebt.

Oplaad tips op een rijtje

We hebben nog een keer alle tips voor je op een rijtje gezet zodat je je smartphone op de beste manier kunt opladen:

  • Gebruik altijd een originele oplader, zodat je toestel niet te heet kan worden.
  • Zorg dat je je smartphone NOOIT de hele nacht op gaat laden.
  • Probeer je accupercentage tussen de 50% en de 90% te houden.
  • Je kunt je toestel gerust meerdere malen per dag kort opladen in plaats van één keer lang.

Als je deze tips gebruikt, kan er niet zoveel met je accu gebeuren. We willen vaak goed bereikbaar zijn en dan is het belangrijk dat je je toestel op de juiste manier op gaat laden. Maak hier daarom ook gebruik van en maak optimaal gebruik van jouw smartphone.