Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
8,9 Klantwaardering
MFi, wat is dat eigenlijk?

MFi, wat is dat eigenlijk?

13-06-2018

Als je jouw Apple-verpakkingen weleens goed bestudeerd hebt, zie je het staan: Made For iPhone/iPad. Waarschijnlijk let je er niet op, maar het is een ontzettend belangrijk logo. Waarom? Dat vertelt www.opladers.nl in dit blog.

Apple raadt je aan om uitsluitend accessoires te gebruiken die zijn gecertificeerd door Apple. Dat betekent dat ze het logo 'Made for iPod/iPhone/iPad' mogen voeren, kortgezegd MFi. Dat geldt voor alle modellen iPhone, zoals de 4 en 4S (met de brede 30-pins aansluiting) of de 5, 5C, 5S, SE, 6, 6S, 6S Plus en 7 (met hun Lightning-aansluiting). 

Problemen

Gebruik je een nagemaakt of niet-gecertificeerd 30-pins of Lightning-accesoire? Dan kun je deze problemen tegenkomen:

  • Jouw Apple kan beschadigd raken
  • De kabel kan makkelijker beschadigen
  • Het uiteinde met de connector kan eraf vallen, heet worden of niet goed in jouw iPhone of iPad passen
  • Het apparaat wordt mogelijk niet gesynchroniseerd of opgeladen

Herkennen

Hoe herken je zo’n MFi-kabel of ander Apple-accesoire? Op de verpakking van gecertificeerde accessoires van andere fabrikanten zoals Muvit en Energizer staat het MFi-logo. Op een Lightning-naar-USB-kabel van Apple staat 'Designed by Apple in California' en 'Assembled in China', 'Assembled in Vietnam' of 'Indústria Brasileira' op de kabel. Deze tekst vind je op ongeveer 18 cm van de USB-connector. Na deze tekst lees je een serienummer van twaalf cijfers.

 

Logo

Een gecertificeerde Lightning-naar-USB-kabel van een andere fabrikant (zoals Muvit of Energizer) draagt vaak hun eigen logo. Dat logo vind je op het uiteinde met de Lightning-connector.

 

Advies

Opladers.nl adviseert je altijd een originele of gecertificeerde laadkabel te gebruiken. Een beschadigde iPhone of iPad kost vaak veel meer dan een paar euro extra voor een laadkabel. Bovendien is de levensduur van de kabel ook stukken langer. Kwaliteit zit ‘em ook écht wel in de prijs