Wat is Adaptive Fast Charging?

Fast Charging

Wat is Adaptive Fast Charging?

geplaatst op 13-02-2018
3 minuten leestijd

Heb je wel eens van Adaptive Fast Charging gehoord? Als we het aan je uitleggen dan herken je het vast wel. Je hebt een afspraak buiten de deur gehad, onderweg veel gebeld en ineens is je telefoon bijna leeg. Maar dat komt natuurlijk niet goed uit, want je moet weer snel door en je telefoon is bijna helemaal leeg.

Je moet nog gewoon bereikbaar zijn en hebt een volle batterij nodig! Gelukkig is de oplossing er nu voor jou, namelijk Adaptive Fast Charging. Je hangt voordat je weggaat je telefoon even aan de oplader en dan zie je dat in korte tijd je telefoon bij kan laden. Gelukkig maar, want je wil toch ook goed bereikbaar zijn onderweg en dankzij Adaptive Fast Charging kan dat echt!

Wat heb je nodig voor Adaptive Fast Charging?

Natuurlijk klinkt Adaptive Fast Charging interessant, maar wat heb jij daarvoor nodig? Helaas werkt het niet op iedere telefoon en niet met een standaard oplader. Je hebt namelijk een telefoon nodig die de technologie genaamd Adaptive Fast Charging ook kan ondersteunen. Je hebt ook een USB-lader nodig met een kabel met Fast Charging technologie. Dit heb je nodig, omdat het gaat over andere specificaties dan een standaard oplader. Helaas hebben nog niet alle nieuwe toestellen deze technologie, maar de verwachting is wel dat steeds meer toestellen in het bezit komen van de technologie. Het is dan ook wel echt een item van de toekomst. Waarom? Omdat veel mensen het druk hebben en veel onderweg zijn. Je hebt vaak mobiel internet overal aan en dan kan de batterij snel leeg zijn. Het is daarom prettig als je je toestel snel op kunt laden en dat wordt mogelijk gemaakt met de Adaptive Fast Charging technologie. Het drukke leven zal in de toekomst niet veranderen en het onderweg zijn ook niet. Daarom is dit echt een uitkomst voor veel mensen.

Werking

Als je een gewoon toestel hebt, dan kan er maar beperkte stroom af worden genomen van een USB lader. Veel mensen herkennen het wel, je gebruikt je toestel vaak ook nog tijdens het opladen en dan duurt het opladen nog veel langer. Gelukkig hebben we ook goed nieuws want de laatste tijd komen er alleen maar meer toestellen op de markt met Adaptive Fast Charging. Dit wil voor jou als gebruiker zeggen dat je telefoon gebruik kan maken van een hoger oplaadvermogen. In totaal kan je toestel dan tot wel 75% sneller opladen. Het doel van Adaptive Fast Charging is sneller opladen tot een batterij percentage van 50-60%. Let er hierbij wel op dat de telefoon tijdens het opladen hierbij erg warm kan worden. Je moet het dan ook niet gebruiken om je telefoon batterij helemaal op te willen laden.

Telefoons en Adaptive Fast Charging

Er zijn al verschillende telefoons die gebruik maken van de Adaptive Fast Charging technologie. Bij de Samsung Galaxy Note 7 en de LG G Flex 2 kun je al gebruik maken van de Qualcomm Quick Charge technologie. Het zou kunnen zijn dat jouw toestel er ook gebruik van maakt, dit kun je vaak in de handleiding vinden. Misschien ben je juist wel op zoek naar een toestel wat Adaptive Fast Charging ondersteunt, ook dan kun je daar online naar op zoek gaan. Het is ideaal wanneer je je toestel even snel op kunt laden en toch weer met een volle batterij de deur uit kunt gaan. Ervaar daarom zelf ook de gemakken als je in het bezit bent van een toestel met Adaptive Fast Charging. Er komen steeds meer modellen op de markt met deze technologie.